varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2017
23
MAR
Eksplozija v skladišču streliva


Mesto Balaklija v regiji Harkov v Ukrajini je v plamenih. V skladišču streliva je namreč izbruhnil ogromen požar, zaradi česar so oblasti evakuirale več tisoč ljudi, saj se občasno še vedno slišijo eksplozije. Oblasti menijo, da je šlo za sabotažo.

Ponoči je v največjem skladišču orožja v Ukrajini izbruhnil požar. Zaradi ogromnih plamenov in občasnih eksplozij so mestne oblasti evakuirale približno 20 tisoč prebivalcev mesta Balaklija v regiji Harkov . Oblasti menijo, da je šlo za sabotažo.

Po tistem, ko so mestne oblasti ukazale evakuacijo vseh prebivalcev mesta, so ti na družbenih omrežjih poročali o kaotičnih prizorih in zastojih prometa. Večino okoliškega prebivalstva so evakuirali, so sporočile oblasti, poroča RT.
 

"Prvi val evakuacije se je končal, večino prebivalcev so evakuirali z avtobusi. Zdaj se avtobusi vračajo še po tiste, ki so morda ostali. Pristojni bodo preverili vsako hišo," navaja RT in dodaja, da trenutno ni nobenih žrtev.

Kot je na FB zapisal glavni vojaški tožilec Ukrajine Anatolij Matios, so zavarovali sedemkilometrsko območje okoli skladišča. "Skupna površina vojaškega skladišča obsega 368 hektarjev, kjer je shranjenih 138.000 ton streliva, tankov, raket," je zapisal Matios, kolikšen del vojaškega arzenala je bil v eksploziji uničen, še ni znano.

Ogenj naj bi na več mestih izbruhnil okoli tretje ure zjutraj po lokalnem času, eksplozije pa naj bi bile posledica sabotaže, meni oblast. Preiskava se je sicer že začela, na kraju je približno 600 gasilcev. Zaradi varnosti so poostrili mejni nadzor na jugovzhodu države.

vir.www.24.ur.com

Ali imate urejno vrstvo pred požarom?
Ali imate urejeno varstvo pri delu?

 

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 23 Marec 2017 12:06

Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva Eksplozija v skladišču streliva

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice