varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2017
16
MAR
Pet požarov na Gorenjskem


Gorenjski policisti so danes obravnavali štiri požare na škofjeloškem območju, enega pa na Jezerskem, so sporočili s PU Kranj.

Okoli 9.45 je najprej zagorelo okoli 500 kvadratnih metrov travišča v Zmincu, ogenj pa se je tam zelo verjetno zaradi vetra ponovno vnel okoli 11. ure. Gorela je podrast, posredoval je tudi helikopter.
Okoli 10. ure je gorelo okoli sto kvadratnih metrov podrastja in listja na Breznici pod Lubnikom. Ogenj je ušel izpod nadzora med kurjenjem listja.

Skoraj istočasno je v enakih okoliščinah zagorelo tudi na Zgornjem Jezerskem, širjenje ognja v gozd pa so preprečili gasilci.

Še petič danes pa je okoli 12.40 zagorelo še na Trati. Ogenj je povzročil pregret odpadli mehanski del iz traktorja na travišče, ki je zagorelo. Pogorelo je okoli 200 kvadratnih metrov trave.

Vsi požari so že pogašeni, širili so se zaradi vetra, materialna škoda pa po do sedaj zbranih obvestilih ni nastala pri nobenem. "Bi bilo pa brez hitrega in učinkovitega posredovanja pristojnih interventnih služb zelo verjetno lahko bistveno drugače. Glede na število tovrstnih požarov v zadnjem obdobju zato kurjenje v naravi močno odsvetujemo," je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Policisti o požarih še vodijo postopke.

Gasilska enota Škofja Loka je na Facebooku sporočila, da je za gasilci vseh gasilskih enot Gasilskega poveljstva občine Škofja Loka naporno dopoldne, saj so gasili kar štiri požare. Po njihovih informacijah se je en gasilec med posredovanjem zastrupil z dimom, oskrbeli pa so ga reševalci NMP Škofja Loka.

Vir:24ur.com

Ali imate urejno varstvo pred požarom?
Ali imate urejno varstvo pri delu?

uredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 16 Marec 2017 10:21

Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem Pet požarov na Gorenjskem

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice