varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2011
13
OKT
Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj


Varstvo pred požari

Lenart 13.10.2011

Sinoči nekaj po 23. uri je v naselju Spodnji Žerjavci v občini Lenart iz neznanega vzroka v delavnici gospodarskega poslopja odjeknila eksplozija, zaradi česar se je zrušil del poslopja, poškodovanih pa naj na srečo ne bi bilo.

Eksplozija je bila še posebej nevarna, saj so bile v delavnici plinske jeklenke, jeklenke CO2, približno 3000 litrov kurilnega olja in trije sodi odpadnega olja. Kurilno in odpadno olje je delno zgorelo, preostali del pa so gasilci JZZPR Maribor, PGD Lenart, Sveta trojica, Selce in Voličina prečrpali iz kanala, nastavili pivnike, posipali in preprečili onesnaženje okolja. Čiščenje okolja bodo izvajali danes.

Vir: 24ur

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 13 Oktober 2011 08:30

Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj Eksplozija v delavnici gospodarskega poslopaj

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice