varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2016
10
SEP
Eksplozija grelnika povzročila požar


V tovarni severno od bangladeške prestolnice Daka je bilo času, ko je izbruhnil požar, okoli sto ljudi. Policija se boji, da so nekateri še ujeti v zgradbi.

Ker so bile v poslopju kemikalije, se je požar izjemno hitro razširil, gasilci pa ga še vedno nimajo pod nadzorom.

V tovarni soizdelovali plastično embalažo za živilske izdelke..

Požari in druge nezgode so v tovarnah v Bangladešu, kjer večinoma izdelujejo izdelke za zahodne znamke, pogosti. Leta 2013 je v zrušenju tovarne oblačil umrlo prek 1100 ljudi.

Po tej sreči je sicer prišlo do izboljšanja varnostnih standardov, a zlasti v tovarnah, ki delajo izdelke za zahodne dobavitelje, medtem ko v tistih, ki delajo za domači trg, standardi ostajajo pomanjkljivi.

Umrlo je najmanj 15 ljudi več kot 70 je ranjenih....
Vir 24ur.com
ALI IMATE UREJNO PODROČJE VARSTVA PRI DELU IN VARSTVA PRED POŽAROM?

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sobota, 10 September 2016 09:23

Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar Eksplozija grelnika povzročila požar

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice