varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2015
5
NOV
V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški


Po do sedaj zbranih podatkih ne gre za tehnično okvaro jeklenke ali vpletenost tretje osebe.


TRBOVLJE – V torek okrog 20.35 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o eksploziji v večstanovanjskem objektu na Opekarni v Trbovljah. Na kraj dogodka so bili nemudoma napoteni gasilci in policisti, ki so začeli gašenje in evakuacijo stanovalcev (okrog 60 stanovalcev).

V stanovanju je bil sam

Z zbranimi obvestili in ogledom kraja dogodka je bilo ugotovljeno, da je eksplodirala plinska jeklenka v stanovanju 80-letnega občana. Po do sedaj zbranih podatkih ne gre za tehnično okvaro jeklenke ali vpletenost tretje osebe. V času eksplozije je bil moški v stanovanju sam. Po podatkih policije je utrpel hude poškodbe, zaradi vdihavanja dima pa je bila preventivno odpeljana v SB Trbovlje še ena oseba.

50 tisočakov škode

Nastala je večja materialna škoda na objektu, saj je poškodovanih več vrat in oken stanovanj ter vozil, ki so bila parkirana ob stanovanjskem bloku. Škoda je ocenjena na približno 50.000 evrov, vendar številka še ni dokončna.

Stanovanjski objekt je bil prezračen, pregledali pa so ga gasilci. Stanovalci so se po pregledu objekta lahko vrnili v svoja stanovanja.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili iz PU Ljubljana.

Vir: slovenskenovice.si

Ali iamte urejno varstvo pri delu, vasrtvo pred požarom?


uredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 5 November 2015 13:44

V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški V eksploziji v Trbovljah hudo poškodovan moški

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice