varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2015
3
FEB
Ogljikov monoksid vzel življenje


Datum 02.02.2015

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je prišlo do nove tragedije zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Okoli poldneva se je v silosu za sekance v Retnjah v občini Tržič ena oseba zastrupila z ogljikovim monoksidom. Reševalci, ki so prispeli na kraj dogodka, so osebo oživljali, a zaman.

Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču in Križe, ki so iz silosa prenesli zastrupljeno osebo, pomagali na prosto še domačim in reševalcem. Zavarovali so kraj nesreče, pričeli s prezračevanjem prostora in iznosom sekancev ter izvajali merjenje vsebnosti monoksida.

Sedem oseb so zaradi zastrupitve odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Šlo naj bi za tri osebe, ki so skušale najprej pomagati umrlemu, in štiri reševalce.

Zaradi prevelike vsebnosti monoksida, bodo s prezračevanjem in iznosom sekancev nadaljevali tekom jutrišnjega dne, so še zapisali na portalu uprave za zaščito in reševanje.

Vir: 24ur.com

Ali imate urejno varstvo pri delu?

uredil : Adis Medic
Datum objave : Torek, 3 Februar 2015 09:30

Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje Ogljikov monoksid vzel življenje

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice