varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2014
19
NOV
Umrl rudar


Datum: 19.11.2014

Okoli polnoči ponoči se je v Premogovniku Velenje zgodila huda nesreča, v kateri je umrl rudar, sporočajo iz omenjene družbe. Nesreča se je zgodila na trasi glavnega odvoza v območju transporterja z gumijastim trakom v jami Pesje, kar je približno 200 metrov pod površino.

V družbi dodajajo, da se je glede na prve indice nesreča zgodila zaradi nepazljivosti delavca pri čiščenju premoga pod transporterjem z gumijastim trakom. Preiskava še poteka, opravljata pa jo tudi rudarska inšpektorja.

"Tragični dogodek nas je globoko pretresel. Iskreno sočustvujemo s svojci ponesrečenega rudarja. Varstvo in zdravje pri delu je eden ključnih strateških ciljev Premogovnika Velenje, zato preprečevanju nezgod in osveščanju zaposlenih o pomenu varnega dela v skladu s predpisi in pravili posvečamo veliko pozornost. Obžalujemo vsako nezgodo in se s številnimi ukrepi trudimo, da bi njihovo število še znižal," so zapisali v Premogovniku Velenje.

Dodajajo, da se trend številna delovnih nesreč v njihovi družbi v upadanju. "Če smo še pred dvajsetimi leti imeli več kot tisoč nezgod na leto, se je ta številka v zadnjih letih spustila krepko pod 100," še trdijo.

vir.24ur.com

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 19 November 2014 08:42

Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar Umrl rudar

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice