varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2014
14
MAJ
V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev


V turškem rudniku je umrlo več kot 200 rudarjev, več sto pa jih je v jami še ujetih. Vzrok za številne smrti naj bi bila zastrupitev s plinom, zato ujetim rudarjem dovajajo kisik. Reševalci se skušajo prebiti do njih.

V eksploziji v turškem rudniku je umrl 201 rudar, poročajo oblasti. Minister za energetiko Taner Yildiz je povedal, da je bilo v času eksplozije v rudniku v Somi v provinci Manisa 787 ljudi. Tako je v jami ujetih še na stotine rudarjev, do katerih so se reševalci skušali prebiti že ponoči.

Število žrtev je potrdil tudi omenjeni minister, ki dodaja, da je bilo v eksploziji okoli 80 ljudi ranjenih. Razlog za številne žrtve naj bi bila zastrupitev z ogljikovim monoksidom, tistim, ki so preživeli pa skušajo dovajati kisik, še pravi Yildiz.

Zaradi napake na električni napeljavi v rudniku ne delujejo dvigala, rudarji pa so ujeti kar dva kilometra pod površjem in so od vhoda v rudnik oddaljeni kar štiri kilometre.
 

Pred rudnik, ki stoji okoli 450 kilometrov zahodno od Ankare, so prišli tudi zaskrbljeni svojci pogrešanih rudarjev, ki čakajo na novice o njihovih družinskih članih.

Mati enega izmed rudarjev Sena Isbiler je dejala, da že od zgodnjega popoldneva čaka na informacije o njenem sinu. "O njem nisem slišala še nič," je dejala.

Zaradi nesreče je premier Recep Tayyip Erdogan odpovedal obisk v Albaniji in bo danes obiskal Somo. Rudnik je v lasti zasebne družbe Soma Komur Isletmeleri, ki je že uvedla preiskavo, hkrati zagotavljajo, da se je nesreča zgodila navkljub visoki ni.

Na obju mesta Soma je kopanje lignita ena glavnih industrijskih panog, z njim pa oskrbujejo bližnjo termoelektrarno. Analitiki pravijo, da  v turških rudnikih zaostaja za večino industrijskih nacij. Najhujša nesreča se je zgodila leta 1992, ko je v rudniku pri mestu Zonguldak ob Črnem morju umrlo kar 270 rudarjev.

Vir:www.24ur.com

Ali imate urejeno varstvo pri delu, varstvo pred požari?


 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 14 Maj 2014 08:17

V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev V Turčiji umrlo več kot 200 rudarjev

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice