varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2014
9
MAJ
Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi


Datum: 08.05.2014

Mariborski kriminalisti so zaradi smrti sodelavca Elektra Maribor, ki je umrl februarja ob odpravljanju posledic žledoloma na Pohorju, kazensko ovadili dve odgovorni in eno pravno osebo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, sta ovadena dva delavca, ker pri vodenju del iz malomarnosti nista ravnala po predpisih ter tehničnih pravilih o varnostnih ukrepih.
 "Zaradi opustitve izvajanja ukrepov, potrebnih za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev v zvezi z delom, je prišlo do smrtnega udara električnega toka, zaradi česar je na kraju nesreče umrl 20-letni delavec. Njuna opustitvena ravnanja imajo vse zakonske znake kaznivega dejanja ogrožanja varnosti," so sporočili s PU Maribor.

Kriminalisti so ovadili tudi pravno osebo na podlagi zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja. Po neuradnih navedbah gre za družbo Elektro Maribor, kjer naj bi bila tudi zaposlena oba kazensko ovadena delavca.

V Elektru Maribor o vloženih ovadbah niso obveščeni. "Izguba življenja mladega pogodbenega sodelavca v izjemno zahtevnih razmerah odpravljanja posledic hude elementarne nesreče je vse zaposlene močno prizadela. Družba Elektro Maribor je v času po tragični nesreči ves čas aktivno sodelovala s pristojnimi organi s ciljem, da se razjasnijo okoliščine nesreče," so povedali v družbi.

Nesreča se je zgodila 5. februarja v naselju Rep blizu Tinja pri odpravljanju posledic žledoloma, ki so nastale na elektroenergetskih postrojih na območju Slovenske Bistrice. 20-letni delavec z območja Ptuja, sicer zaposlen pri samostojnem podjetniku, je umrl zaradi zastoja srca ob udaru električne energije.

Vir:24ur.com

Ali imate urejono varstvo pri delu?

uredil : Adis Medic
Datum objave : Petek, 9 Maj 2014 09:43

Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi Za smrt 20-letnega električarja ovadeni dve osebi

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice