varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2011
12
OKT
Podkupljivi inšpektor pristal v priporu


Krško 11.10.2011

Konec septembra so novomeške kriminaliste obvestili, da naj bi gradbeni inšpektor jemal podkupnino. V zameno za podkupnino naj ne bi izvedel uradnih dejanj, ki bi jih v konkretnem primeru moral izvesti. Inšpektorat je o podkupovanju inšpektorja obvestila policija.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil in dokazov ugotovili, da je konec avgusta gradbeni inšpektor (46-letni osumljenec) samostojnemu podjetniku – izvajalcu del na enem izmed zasebnih gradbišč – predstavil svoje ugotovitve, da so izvedena dela na gradbišču črna gradnja. Predvidena kazen za črno gradnjo naj bi znašala preko 60.000 evrov.

Izvajalec del je pozneje navezal stike z osebo, ki naj bi ''urejala'' tovrstne zadeve. Ob srečanju je 39-letna ženska izvajalcu del ponudila možnost, da lahko za plačilo 5000 evrov uredi zadevo. Dogovorila sta se za plačilo v dveh obrokih z mesečnim zamikom. Prvi obrok je izvajalec del plačal v dogovorjenem roku.

6. oktobra oziroma takoj po tem, ko je osumljenka prejela drugi del plačila oziroma podkupnine in sta si denar s 46-letnim osumljencem razdelila, so novomeški kriminalisti oba prijeli in izvedli več hišnih preiskav, za katere so pridobili odredbe sodišča. Hišne preiskave so izvedli v poslovnih prostorih, stanovanjskih hišah in v osebnih vozilih.

Vir:24ur

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 12 Oktober 2011 21:30

Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu Podkupljivi inšpektor pristal v priporu

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice