varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2014
6
FEB
Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko


Datum: 06.02.2014

Po neuradnih podatkih naj bi delavec Elektra Maribor, ki je včeraj med delom umrl na Pohorju, umrl zaradi zastoja srca ob udaru elektrike. Več uradnih podatkov ni znanih, neuradno pa naj bi se dotaknil žice, v katero so prehitro spustili elektriko.

Včeraj zvečer se je pri odpravljanju napak na električnem omrežju na Pohorju v naselju Rep, blizu kraja Tinja, smrtno ponesrečil 20-letni delavec Elektra Maribor.

Delavci Elektra Maribor so bili v mraku napoteni v gozd odstraniti drevo, ki je padlo na električno napeljavo in jo poškodovalo. odpravljati napako na omrežju. Uradnih podatkov o njegovi smrti tudi danes policija še ni podala, sinoči pa so v oddaji 24UR ZVEČER poročali, da naj bi se po neuradnih podatkih pokojni dotaknil žice, v katero so prehitro spustili elektriko.

Nesreča se je zgodila na težko dostopnem terenu, ki je od najbližje ceste oddaljen okoli 700 metrov. Prvi so bili na kraju nesreče gasilci, nato pa še reševalci in policisti. Slednji so se morali tja prebijati peš skozi gozd, pri tem pa jih je ovirala tudi tema.

Delavci elektro podjetij že od začetka ledene ujme odpravljajo napake na omrežju, ki je močno poškodovano zardi žleda in posledično padajočih dreves. V elektro podjetjih prebivalce opozarjajo, naj se ne zadržujejo na območjih, kjer so v žled ujeti daljnovodi in električni kabli. Prebivalci naj prav tako ne poskušajo odstranjevati poškodovanih žic, kablov ali drogov.

vir.24ur.com

Ali imate urjeno varstvo pri delu?


uredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 6 Februar 2014 08:50

Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko Neuradno: 20-letni delavec Elektra Maribor umrl, ker naj bi v kabel prehitro spustili elektriko

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice