varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2013
26
APR
Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer


Varstvo pri delu

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak se je danes na Brdu pri Kranju udeležila 11. konference Inšpektorata RS za delo, ki je bila tokrat namenjena promociji zdravja na delovnem mestu.

Ministrica je v uvodnem nagovoru poudarila, da mora biti cilj celotne družbe ohranjanje delavčeve delovne zmožnosti tekom vedno daljše delovne dobe, k čemur lahko bistveno prispeva tudi promocija zdravja na delovnem mestu. "Vsekakor je ta v primerjavi s stroški zdravljenja, rehabilitacije obolelih in poškodovanih delavcev, denarnih nadomestil zaradi dolgotrajnih izostankov z dela, nižje produktivnosti bistveno cenejša tako z vidika delodajalca kot tudi z vidika družbe," je poudarila in opozorila: "Čakanje na boljše čase nas utegne drago stati. Začnimo pri sebi in poiščimo - že danes - dobre rešitve, ki niso nujno drage. Vsi vemo iz prakse, da že prijazen odnos nadrejenih do zaposlenih prispeva k zmanjšanju stresa v zvezi z delom."

 

Ministrica je izpostavila tudi vlogo Inšpektorat RS za delo pri dviganju kulture varnosti v delovnem okolju, saj njegova naloga ni zgolj kaznovanje, ampak tudi svetovanje podjetjem in organizacijam.

Konference se je udeležila tudi pomočnica ministra za delo in socialne zadeve Črne gore dr. Vesna Simović, ki je hkrati tudi vodja Twinning projekta »Harmonizacija in implementacija zakonodaje na področju inšpekcije dela in varnosti pri delu v Črni gori«, katerega nosilec je slovenski konzorcij, ki ga sestavljajo Center za evropsko prihodnost, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Inšpektorat RS za delo ter Zavod za varstvo pri delu d. d.. 

 

Sicer so na konferenci poleg predstavnikov Inšpektorata RS za delo o posameznih vidikih promocije zdravja na delovnem mestu in o primerih iz prakse spregovorili tudi predstavniki Kliničnega inštituta za medicino, dela in športa, predstavniki delodajalcev in sindikatov.

Vir: http://www.mddsz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article//7071/

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Petek, 26 April 2013 08:25

Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer Skrb za zdravo delovno okolje je bistveno cenejše kot odpravljanje posledic neustreznih delovnih razmer

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice