varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2013
21
APR
V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico


Datum 21.04.213

V Premogovniku Velenje se je zgodila delovna nesreča. Pri delu v jami je prišlo do izriva ogljikovega dioksida. Dva rudarja so odpeljali v bolnišnico Topolšica. Pregled je pokazal, da se s plinom nista zastrupila. V istem rudniku sta se dve nesreči zgodili že februarja.

Danes zgodaj zjutraj se je v Premogovniku Velenje zgodila delovna nesreča, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje. Približno 20 minut pred peto uro zjutraj so iz rudnika sporočili, da je pri delu v jami prišlo do izriva ogljikovega dioksida.

V času nesreče je bilo po podatkih uprave v jami 18 ljudi, enota za reševanje ob rudniških nesrečah Velenje pa je vse že rešila iz jame. Dva rudarja so odpeljali najprej v velenjski zdravstveni dom, nato pa v bolnišnico Topolšica na opazovanje. Pregled je pokazal, da se s plinom nista zastrupila, je povedal direktor rudnika Milan Medved.

V Bolnišnici Topolšica so povedali, da sta bila oba rudarja ob sprejetju izven smrtne nevarnosti. Eden izmed rudarjev bo verjetno kmalu že odpuščen domov, drugi pa bo ostal na opazovanju do nedelje. Zdravniki so pozdravili tudi ravnanje rudarjev, ki sta pomagala drug drugemu in tako preprečila hujšo nezgodo.

Medved je tudi pojasnil, da so izrivi plina v rudnikih zelo pogosti. Premogovnik Velenje je v ta namen predvidel posebne ukrepe, kako je treba postopati ob takšnih dogodkih, rudarji pa imajo pri sebi zaščitna sredstva in dihalne aparate.

Inšpektor ni ugotovil nepravilnosti

Izriv plina se je zgodil tik pred koncem petkove nočne izmene, zato ta dogodek ni vplival na proizvodnjo premoga, ob sobotah in nedeljah pa premoga ne odkopavajo.

Na kraj dogodka je zjutraj prišel tudi glavni rudarski inšpektor, ki ni ugotovil nobenih nepravilnosti, kar pomeni, da so rudarji pravilno in pravočasno ukrepali, je še pojasnil Medved.

V istem rudniku sta se dve nesreči zgodili že februarja. V prvi je prišlo do t. i. stebrnega udara v severnem delu jame Preloge, takrat se je poškodovalo šest rudarjev. Le teden dni zatem pa se je pri delu lažje poškodoval eden izmed zaposlenih, ki je opravljal delo z nakladalnim strojem.

vir.www.24ur.com

Ali imate urejno varstvo pri delu?
www.varno-delo.com


uredil : Adis Medic
Datum objave : Nedelja, 21 April 2013 12:01

V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico V Premogovniku Velenje delovna nesreča, dva rudarja odpeljali v bolnišnico

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice