varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2013
18
APR
ELAN: delovna nezgoda


 

Delovna nesreča v Elanu, 4 - delavci poškodovani


V dopoldanskem času se je v tovarni Elan zgodila delovna nesreča, v kateri so se poškodovali štirje delavci. Eden ostaja na zdravljenju v bolnišnici zaradi zlomljene roke. Delavci so se poškodovali, ker se je v proizvodnji snel kalup.

V begunjskem Elanu se je okrog 9. ure zgodila delovna nesreča, v kateri so bili lažje poškodovani štirje delavci. Vsem so nudili ustrezno zdravstveno oskrbo in jih prepeljali na pregled v bolnišnico. Eden od poškodovanih, ki ima zlomljeno roko, ostaja v bolnišnici, so pojasnili v Elanu. Delovna nesreča se je zgodila v proizvodnji podjetja, kjer se je pri delu snel kalup in padel na štiri delavce.

Poškodovane so oskrbeli radovljiški in jeseniški reševalci nujne medicinske pomoči, ki so jih prepeljali tudi na pregled v bolnišnico. Trije delavci, ki so v nesreči dobili močan udarec, so že doma. Delavec, ki ima zlomljeno roko, pa bo v naslednjih dneh operiran.

Kot so še pojasnili v Elanu, so ob nesreči ukrepali skladno s protokolom, ki velja ob tovrstnih dogodkih, in vsem poškodovanim delavcem takoj zagotovili zdravstveno oskrbo. O delovni nesreči so takoj obvestili tudi policijo in pristojne inšpekcijske službe, ki so si kraj nesreče že ogledale.

Nesreča sicer ni povzročila zastojev v sami proizvodnji, so še povedali v Elanu.

Ali imate urejno  varstvo pri delu?
vir: www.24ur.cmuredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 18 April 2013 17:44

ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda ELAN: delovna nezgoda

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice