varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2013
18
APR
Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje


Datum: 13.04.2013

V prvih mesecih letošnjega leta je na slovenskih cestah umrlo 25 ljudi, kar je šest več kot v enakem obdobju lani. Med najpogostejšimi vzroki za nesreče s smrtnimi žrtvami je neprilagojena hitrost pod vplivom alkohola.

Po več letih postopnega zniževanja števila smrtnih žrtev prometnih nesreč je v prvih mesecih letošnjega leta prometna varnost v tem pogledu slabša kot lani. Do petka je na slovenskih cestah umrlo 25 ljudi, kar je šest več kot v enakem obdobju lani.

V zadnjih letih postopno zniževanje števila žrtev prometnih nesreč

Po statističnih podatkih policije se je prometna varnost glede števila smrtnih žrtev v zadnjih letih z izjemo leta 2011 izboljševala. Še leta 2008 je tako v nesrečah po podatkih policije umrlo 214 ljudi, leto pozneje 171 ljudi, leta 2010 pa 138. Število smrtnih žrtev je 2011 poraslo na 141, lani pa upadlo na 130.

Podobno se je v zadnjih letih postopno zniževalo tudi število hudo in lažje poškodovanih v prometnih nesrečah. Če se je še leta 2008 na slovenskih cestah hudo poškodovalo 1105 ljudi, lažje pa 11.658, je leta 2012 to število upadlo na 848 hudo in 8300 lažje poškodovanih, so pojasnili na policiji.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je tako na nedavni novinarski konferenci lansko leto glede smrtnih žrtev in poškodovanih lahko ocenil kot najvarnejše v zadnjih 20 letih.

V začetku letošnjega leta manj poškodovanih, a več smrtnih žrtev

V letošnjem letu se prometna varnost glede na število smrtnih žrtev prometnih nesreč znova poslabšuje. Do 12. aprila je po podatkih policije v prometnih nesrečah umrlo 25 ljudi, v enakem obdobju lani pa 19.
 

Statistični podatki so torej glede na število žrtev prometnih nesreč v primerjavi z letom 2012 slabši. Kot so pojasnili na policiji, je v primerjavi s predhodnimi leti (torej z leti pred 2012) stanje v tem obdobju še vedno boljše.

Obenem na policiji izpostavljajo, da se je letos zgodilo za 16 odstotkov manj prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Bistveno, za 43 odstotkov, je upadlo število hudo poškodovanih v prometnih nesrečah, prav tako je za spoznanje manj lažje telesno poškodovanih, pojasnjujejo na policiji.

Med vzroki za smrtne nesreče je na prvem mestu neprilagojena hitrost pod vplivom alkohola

Na povečanje števila žrtev prometnih nesreč je na novinarski konferenci minulo sredo opozoril tudi direktor uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Srečko Jarc. Meni sicer, da je za zdaj še prezgodaj sklepati, da so ti trendi posledica omilitve cestnoprometne zakonodaje v preteklih mesecih, saj zakonodaja ne velja niti še leto dni. Če bodo ugotovili, da je milejša zakonodaja vzrok za porast prometnih nesreč in števila žrtev, bodo predlagali spremembo zakonodaje.

Med vzroki za smrtne nesreče je še vedno na prvem mestu neprilagojena hitrost pod vplivom alkohola.

Ali imateurejno varstvo pri delu? Kakovostno,hitro in cenovno ugodno wwww.varnodelo.com

vir:www.24ur.com

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Četrtek, 18 April 2013 17:34

Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje Skrb vzbujajoča statistika: število smrtnih žrtev prometnih nesreč se spet povečuje

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice