varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2013
9
JAN
Smrtna delovna nezgoda v Litostroju


Datum, 06.01.2012

V podjetju Litostroj Ulitki v Ljubljani je v delovni nesreči umrl 50-letni delavec. Med obdelavo več ton težkega polizdelka se je le-ta prevrnil in pri tem zadel delavca. Zaradi poškodb je umrl na kraju nesreče.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje se je včeraj (05.01.2013) okoli 20.30 v podjetju Litostroj Ulitki na Litostrojski cesti v Ljubljani zgodila delovna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Policisti so ugotovili, da se je med obdelavo več ton težkega polizdelka le-ta prevrnil in pri tem zadel 50-letnega delavca. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju dogodka, je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek.

Na kraju je bila tudi delovna inšpektorica. Po do zdaj zbranih obvestilih, dogodek nima znakov kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah preiskave bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Ali imate urejeno varstvo pri delu?
Vir:24ur.com

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 9 Januar 2013 08:57

Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju Smrtna delovna nezgoda v Litostroju

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice