varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
24
SEP
Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca


Ljubljana, 24.09.2012

Varstvo pri delu?

36-letni voznik, zaposlen pri Darsu, je pri vzvratni vožnji s tovornim vozilom trčil v pešca (prav tako zaposlenega pri vzdrževalcu avtoceste), ki je takrat hodil ob vozišču. Delavec je huje poškodovan, prepeljali so ga v klinični center v Ljubljani.

Okoli 11. ure je tovornjak Družbe za avtoceste RS (Dars) na primorski avtocesti med Logatcem in počivališčem Lom povozil delavca Darsa.

Po do sedaj zbranih informacijah so vzdrževalci avtoceste na tem delu opravljali vzdrževalna dela, zaradi česar je bil tudi zaprt del avtoceste za smer proti Primorski, dela pa so bila označena s postavljeno prometno signalizacijo, so naknadno sporočili s PU Ljubljana.

Na omenjenem (zaprtem) delu avtoceste je 36-letni voznik (zaposlen pri vzdrževalcu avtoceste) pri vzvratni vožnji s tovornim vozilom trčil v pešca (prav tako zaposlenega pri vzdrževalcu avtoceste), ki je takrat hodil ob vozišču, so zapisali. 

Delavec se je v nesreči huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. Po do sedaj znanih podatkih oseba ni v smrtni nevarnosti.

Glede na zbrane informacije gre v konkretnem primeru za delovno nesrečo, katere okoliščine policisti še preverjajo. O zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo.

Varstvo pri delu?
Vir: 24ur.com


uredil : Adis Medic
Datum objave : Ponedeljek, 24 September 2012 13:50

Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca Delovna nesreča na primorski avtocesti: Darsov tovornjak povozil Darsovega delavca

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice