varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
12
SEP
Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU


Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) je pripravila video predstavitve ključnih rezultatov svojih raziskav.

Video predstavitve raziskav vključujejo intervjuje z raziskovalci ter zanimive grafične prikaze podatkov.

 V najnovejšem videu o Eurofound letopisu 2011 so predstavljene glavne smeri razvoja Evrope, ki so temelj za razumevanje izzivov, s katerimi je le-ta soočena. Evropa je izgubila v letu 2011 skoraj 5-krat več delovnih mest kot jih je ustvarila. In čeprav je imelo prestrukturiranje podjetij, ukinjanje delovnih mest in zapiranje obratov za posledico sindikalne aktivnosti, v večini evropskih držav ni stavk ali pa se te odvijajo v omejenem obsegu. Recesija in njene posledice so posebej prizadele mlade delavce, ki so spoznali, da izobrazba ne varuje več pred brezposelnostjo.

 

V Evropi je kar 7,5 milijona mladih, starih med 15 in 24 let, ki niso zaposleni niti se ne izobražujejo niti usposabljajo. Po ocenah Eurofound naj bi stroški znašali 120 milijard EUR.

Vir:http://www.mddsz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article//6967/

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 12 September 2012 20:35

Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU Eurofound: Video predstavitve rezultatov raziskav o življenjskih in delovnih razmerah v EU

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice