varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
12
SEP
Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje


Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) skupaj s konzorcijem Napo predstavlja navdušujoč nov projekt, namenjen seznanjanju osnovnošolcev z osnovami zdravja in varnosti. V okviru pobude „Napo za učitelje“ je za učitelje na spletu na razpolago vrsta izobraževalnih pripomočkov. Pripomočki, ki so namenjeni otrokom med 7 in 11 letom, temeljijo na animiranem liku Napu, ki agenciji EU-OSHA na lahkoten in prikupen način pomaga pri širjenju sporočila o varnosti in zdravju na delovnem mestu.

Brezplačne predloge za učne ure, prenosljive s spleta, se nanašajo na teme, s katerimi se osnovnošolci lahko srečajo doma ali v šoli, vključno z varnostnimi opozorilnimi znaki, tveganji za kožo in hrbtenico ter s prepoznavanjem tveganj in nevarnosti.

Vsaka od šestih predlog za učno uro vključuje list z navodili za učitelje, da se seznanijo s temo, ter prilagojene filme in neverbalno gradivo. Napovi filmi in ustvarjalne naloge so namenjeni zabavnemu in poučnemu raziskovanju različnih tem, zaradi interaktivnosti predlog za učne ure pa otroci ohranijo zanimanje za teme in motivacijo za sodelovanje.


Izobraževalno gradivo je oblikovano tako, da se navezuje na predmete obstoječega učnega načrta, kot so osebna, družbena in zdravstvena vzgoja, naravoslovje, matematika in državljanska vzgoja, in dopolnjuje njihovo vsebino s pomočjo lika Napo, ki zlahka pritegne otroke in razumljivo ponazarja osnovne pojmov v zvezi z varnostjo in zdravjem.


Dr. Christa Sedlatschek, direktorica EU-OSHA, pravi, da je „vključevanje tem iz varnosti in zdravja pri delu v učni načrt pomemben del razvoja kulture preprečevanja, ki pripomore k zmanjšanju tveganj na delovnem mestu in nasploh v vsakdanjem življenju. S spoznavanjem teh tem v zgodnji mladosti bodo otroci dobili temelje za varne in zdrave navade, ki jim bodo koristile vse življenje.“


Po uspešnem poskusnem testiranju v štirih državah (1) je gradivo zdaj na razpolago v šest jezikih (v danščini, angleščini, francoščini, nemščini, slovenščini in španščini) in se promovira v 10 državah članicah EU, kjer te jezike govorijo. Če bodo rezultati tega preskušanja pozitivni, bo projekt v kratkem razširjen na še več jezikov, dolgoročnejši cilj pa je oblikovati večje število učnih načrtov.

Vir: http://www.mddsz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article//6971/

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 12 September 2012 20:31

Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje Agencija EU-OSHA pomaga osnovnošolskim učiteljem prinesti v razred varnost in zdravje

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice