varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
25
AVG
V eksploziji plina že 19 mrtvih


Caracas, 25.08.2012

Varstvo pri delu?

V največji venezuelski naftni rafineriji Amuay je začel uhajati plin, nato je sledila eksplozija. Po zadnjih podatkih se je število smrtnih žrtev povzpelo na 19. Med žrtvami je tudi 10-letni otrok.

Varstvo pri delu?

V eksploziji plina v največji venezuelski naftni rafineriji Amuay je po zadnjih podatkih umrlo 19 oseb, med njimi tudi 10-letni otrok, so sporočili predstavniki oblasti. Sprva so sicer poročali o sedmih žrtvah in 48 ranjenih. Sedaj pa poročajo o več kot 50 ranjenih. V rafineriji je začel uhajati plin, nato je sledila eksplozija, ki je poškodovala del rafinerije in tudi bližnje hiše. Eksplozija je odjeknila na polotoku Paraguana na zahodu Venezuele.

Guvernerka zvezne države Falcon Stella Lugo je poudarila, da je situacija pod nadzorom. "Še vedno se plameni dvigajo zelo visoko, a strokovnjaki mi zatrjujejo, da nevarnosti za novo eksplozijo ni," je dejala.

"Območja, na katerih je bila potrebna evakuacija, so bila evakuirana," je še pojasnila guvernerka. Območje so zavarovali gasilci in pripadniki nacionalne garde, pri gašenju pa so uporabili peno.

Eksplodiralo je, potem ko je uhajajoči plin tvoril oblak, ki se je vžgal, je pojasnil venezuelski naftni minister Rafael Ramirez.

Ramirez je dejal še, da bodo zaposleni v rafineriji ugotovili, zakaj je plin uhajal. Prav tako ti delavci že pregledujejo nastalo škodo. V dele rafinerije, ki jih je zajel ogenj, so sicer prekinili dotok plina.

Venezuelski podpredsednik Elias Jaua je prek Twitterja sporočil, da so na ozemlje poslali vojsko. Na poti k rafineriji je skupaj z Ramirezom in drugimi uradniki tudi venezuelski obrambni minister, je še zapisal.

Vir: www.24ur.com


uredil : Adis Medic
Datum objave : Sobota, 25 Avgust 2012 16:20

V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih V eksploziji plina že 19 mrtvih

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice