varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
5
JUN
Natečaj za nacionalna priznanja


Varstvo pri delu

Datum 31.05.2012

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter Nacionalna mreža EU-OSHA v okviru evropske kampanje "Zdravo delovno okolje" organizirata nacionalno tekmovanje za priznanja "Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2012."

Namen in cilji natečaja za evropsko priznanje za dobro prakso so:

  • podpora in promocija celotne kampanje in evropskega tedna varnosti in zdravja pri delu;
  • predstaviti koristi upoštevanja dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu;
  •  razširjanje najboljših dosegljivih praktičnih nasvetov;
  • spodbujanje letošnjega osrednjega sporočila, tj. sodelovanje delavcev in vodstva, da povečajo varnost in zdravje na delovnem mestu zaradi etičnih, praktičnih, pravnih in gospodarskih razlogov;
  • postavljanje temeljev za bolj trajnostno kulturo preprečevanja tveganj v Evropi

Priznanja bodo podeljena podjetjem ali organizacijam, ki so najbolj uspešno spodbujale vodstvene delavce in zaposlene k sodelovanju za izboljšanje varnosti in zdravja na delovnem mestu. Primera dobre prakse, ki bosta zmagala na nacionalnem tekmovanju, bosta sodelovala na evropskem tekmovanju za nagrade in priznanja "Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu", ki ga organizira Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu.

Vir:MDDSZ.GOV.SI


uredil : Adis Medic
Datum objave : Torek, 5 Junij 2012 18:04

Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja Natečaj za nacionalna priznanja

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice