varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
29
APR
Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela


Varstvo pri delu

Datum, 26.04.2012

Gospodarsko in finančno krizo, s katero se tako v Sloveniji, kot tudi drugod v Evropi ubadamo že nekaj let so žal najbolj občutili prav delavke in delavci.  Še posebej tisti v gospodarstvu in tisti, ki so v tem času izgubili delo. Brezposelnost je le ena od težav, s katerimi se srečuje naša družba, in ki najbolj neposredno prizadene vsakega posameznika.

 

Letošnji prvi maj sovpada s sprejemanjem rebalansa proračuna in ukrepov za uravnoteženje javnih financ. V vladi in še posebej tudi na našem ministrstvu si prizadevamo iskati ustrezno ravnotežje med finančnimi zmožnostmi države, potrebami in sposobnostmi gospodarstva in  zagotavljanjem ter ohranjanjem socialne varnosti  ljudi.

 

Ob načrtovanih ukrepih, ki so seveda nepriljubljeni, so pa nujni,  se morda zdi, kot da v teh dneh ni pravega razloga za praznovanje. Vendar vam kot minister za delo zagotavljam, da so ukrepi namenjeni prav temu, da bi ljudje lažje in hitreje našli delo, da bi delo ostalo najpomembnejša vrednota Slovenk in Slovencev.

 

Prvi maj,  praznik  dela v vsej svoji zgodovini njegovega praznovanja predstavlja simbol solidarnosti med delavci. In prav solidarnost je na preizkušnji tudi v teh dneh, ko tečejo pogajanja za znižanje plač zaposlenim v javnem sektorju. Ne gre za zniževanje plač, ker bi si vlada to želela, pač pa enostavno zato, ker jih zaposleni v gospodarstvu, kljub odrekanju v zadnjih letih,  niso več zmožni financirati.

 

Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve verjamemo v socialno partnerstvo in v skupno zavezo tako delavcev, sindikatov kot tudi delodajalcev, da so ukrepi potrebni. Prepričan sem tudi, da jih bomo znali izkoristiti kot podlago za prihodnji gospodarski razvoj, ki nas bo znova vse skupaj povezal kot zanesljive socialne partnerje.


Vsem delavkam in delavcem iskreno čestitam ob 1. maju, prazniku dela.

Vir: MDDSZ

Želimo Varno in zdravo delo vsem delavkam in delavcem...


uredil : Adis Medic
Datum objave : Nedelja, 29 April 2012 13:00

Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela Poslanica ministra za delo, družino in socialne zadeve ob 1. maju, prazniku dela

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice