varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
25
APR
Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami


Datum, 25.04.2012

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, Urad vlade za komuniciranje in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve vas vabijo na Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami, ki bo potekal v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani v četrtek, 26. aprila, ob 10. uri.

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, Urad vlade za komuniciranje in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve vas vabijo na Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami, ki bo potekal v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani v četrtek, 26. aprila, ob 10. uri.

Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami, ki je 29. aprila, že četrto leto zapored spodbuja različne generacije k skupnim aktivnostim, saj je to najboljši način za preseganje zakoreninjenih stereotipov, ki jih imajo predstavniki ene o drugi generacijski skupini.

 

Program dogodka (10:00 – 13:00): 

 • 10:00 - 10:20 otvoritev dogodka: generalni direktor Direktorata za socialne zadeve Davor Dominkuš in vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin
 • 10:20 - 10:30 predvajanje spota Roka Terkaja in Jadranke Juras "Sam", v katerem nastopa Lenča Ferenčak
 • 10:30 - 10:55 ambasador Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami Rok Terkaj bo skupaj s Tanjo Povšič, predstavnico Mestne ZPM Ljubljana predstavil medgeneracijsko druženje »Blok Party«, kot primer dobre prakse, ki jo vsako leto izvaja v Savskem naselju
 • 10:55 - 11:10 nagovor dr. Jožeta Ramovša z Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje.
 • 11:10 - 11:45 odmor s prigrizkom
 • 11:45 - 13:00 okrogla miza o dobrih praksah na področju preseganja stereotipov v odnosih med različnimi generacijami, na kateri bodosodelovali:
  • Rok Terkaj, glasbenik ter ambasador Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja,
  • Angelca Žiberna, Zveza društev upokojencev Slovenije
  • Helena Žigon, najstarejša slovenska maratonka,
  • Dušan Kidrič, strokovnjak za pokojninske sisteme in sisteme socialne varnosti in avtor raziskave o odnosu do starosti,
  • Klemen Jerinc, Inštitut Antona Trstenjaka
  • Blaž Božnar, absolvent Pravne fakultete Univerze v Ljubljani
  • Lenča Ferenčak, upokojena gledališka igralka sodelujoča v medgeneracijskem spotu "Sam"

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato vas prosimo, da svojo prisotnost obvezno potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oziroma na naslov info(at)center-evropa.si.

 

Dogodek bo mogoče v živo spremljati preko spletne strani www.center-evropa.si.

Vir:http://www.mddsz.gov.si

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 25 April 2012 13:50

Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice