varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
25
APR
Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev


Datum, 25.04.2012

VARSTVO PRI DELU

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve se že enajstič vključuje v tematsko kampanjo, s katerimi si EU-OSHA prizadeva seznaniti delodajalce, delavce in širšo javnost o ključnih temah varnosti in zdravja pri delu. Letošnja kampanja poteka pod geslom »Partnerstvo za preprečevanje tveganj« in se bo izvajala od aprila 2012 do novembra 2013.

Ključni cilj in namen kampanje je spodbuditi delodajalce k prevzemanju vodilne vloge in pobude na področju varnosti in zdravja pri delu ter njihovo ozaveščanje o pomembnosti posvetovanja z delavci in spodbuditi delavce in njihove predstavnike k dejavnemu sodelovanju z delodajalcem. Temeljno sporočilo kampanje torej je, da je za uspešno preprečevanje tveganj nujno dejavno sodelovanje delodajalcev in delavcev.

 

Čeprav Zakon o varnosti in zdravju pri delu nalaga delodajalcu odgovornost za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu, pa je mogoče dobre rezultate doseči le, če obstaja tesno sodelovanje med delodajalcem, delavci in predstavniki delavcev.

 

Ministrstvo bo v sodelovanju z Nacionalno mrežo za sodelovanje z EU-OSHA pod okriljem kampanje organiziralo vrsto aktivnosti:

  • tekmovanje za priznanje "Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2012";  priznanja bodo podeljena organizacijam za izjemne in inovativne prispevke na področju dejavnega sodelovanja vodstva in delavcev v prizadevanju za višjo raven  varnosti in zdravja pri delu v organizaciji;
  • seminarje »Partnerstvo za preprečevanje tveganj«, katerih izvajanje bo sofinancirala EU-OSHA;
  • Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2012, ki bo potekal med 22. in 26. oktobrom 2012.

Generalni direktor direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela Peter Pogačar in vodja sektorja za varnost in zdravje pri delu Tatjana Petriček sta na novinarski konferenci poleg kampanje predstavila tudi rezultate Panevropske javnomnenjske raziskave o varnosti in zdravju pri delu, ki se nanašajo na Slovenijo.

Vir:http://www.mddsz.gov.si


uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 25 April 2012 13:48

Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev Za varno in zdravo delo je potrebno sodelovanje delodajalcev in delavcev

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice