varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
22
APR
Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev


Datum, 22.04.2012

S 1. majem 2012 bo Švica omejila število državljanov držav članic skupine EU-8 (Slovenija, Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Slovaška, Češka in Madžarska), ki bodo lahko daljši čas delali oziroma bili zaposleni na njenem ozemlju.

Za državljane navedenih držav je za obdobje od 1. maja 2012 do 30. aprila 2013 predvidena kvota 2.000 dovoljenj za prebivanje kategorije B, ki se izdajajo tujcem, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi z delodajalcem s sedežem v Švici z veljavnostjo najmanj enega leta. Po navedenem obdobju bodo švicarski pristojni organi preučili potrebe po morebitnem enoletnem podaljšanju omejitve.

 

Slovenski državljani bodo v Švici še naprej lahko brez posebnih omejitev delali in se zaposlovali za krajši čas. Število dovoljenj za prebivanje kategorije L, ki se izdajajo tujcem, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi z delodajalcem s sedežem v Švici z veljavnostjo največ enega leta, Švica namreč ne bo omejila.

Vir:MDDSZ

uredil : Adis Medic
Datum objave : Nedelja, 22 April 2012 22:37

Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev Švica bo omejila prost pretok slovenskih delavcev

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice