varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
15
FEB
Na delavca se je zrušil zid


Varstvo pri delu?

Ljubljana, 13.02.2012

Nezgoda se je zgodila na Ulici borca Petra. "Po dosedanjih ugotovitvah je 52-letni državljan Bosne in Hercegovine v 1. nadstropju objekta rušil zid. Med rušenjem se je zid podrl in pod seboj pokopal delavca. Zaradi poškodb je na kraju dogodka umrl," nam je pojasnil Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana.

Na kraju delovne nesreče so bili tudi dežurni preiskovalni sodnik, dežurna državna tožilka in inšpektor za delo. "Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dogodka, saj obstaja sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje ogrožanja varnosti pri delu."

Zakon o varnosti in zdravju pri delu Ur.l.RS št.43/2011

Vir: www.zurnal24.si

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 15 Februar 2012 20:01

Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid Na delavca se je zrušil zid

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice