varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2012
11
JAN
Na delavca padlo 1,5 t težko breme


Varstvo pri delu?

V petek, 6.1.2012, je na Otiškem Vrhu na delavca padlo breme. Delavec je zaradi poškodb umrl.

V delovni nezgodi na Otiškem Vrhu je umrl 33-letni delavec, državljan Bosne in Hercegovine. S pnevmatskim žerjavom je dvignil tono in pol težko ohišje rotorja, nato pa se je snela veriga in tovor ga je ukleščil.

V podjetju na Otiškem Vrhu se je v petek okoli poldneva zgodila tragična delovna nezgoda, ki je zahtevala življenje 33-letnega delavca, državljana Bosne in Hercegovine.

Delavec je s pnevmatskim žerjavom dvignil okoli 1.500 kilogramov težko ohišje rotorja in ga pral z visokotlačnim čistilcem. Ko je ohišje spuščal, se je snela veriga in tovor mu je padel na spodnji del telesa. Zaradi hudih poškodb je v večernih urah umrl v slovenjegraški bolnišnici.

vir: 24ur.com

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 11 Januar 2012 10:08

Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme Na delavca padlo 1,5 t težko breme

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice