varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2011
2
NOV
Delavec s strehe omahnil v smrt


Datum, 02.11.2011

Varstvo pri delu

V Kokrici pri Kranju se je zgodila delovna nesreča, ki je imela usodne posledice za 46-letnega delavca. Med delom na strehi je ta popustila pod njegovo težo, zato je padel pet metrov globoko. Poškodbam je podlegel na kraju nesreče.

V ponedeljek dopoldne se je med delom na strehi v Kokrici pri Kranju smrtno ponesrečil delavec. Pod 46-letnikom je popustil svetlobni kanal, zato  je padel pet metrov globoko. Hudim poškodbam je podlegel na kraju dogodka. Vse podrobnosti nesreče po besedah tiskovnega predstavnika Policijske uprave (PU) Kranj Leona Kedra za zdaj še niso znane.

Delavec ni bil varnostno pritrjen ali kako drugače zavarovan pri delu na strehi, je pojasnil Keder. Neposrednih prič dogodka ni bilo, mrtvega delavca pa so zaradi hrupa našli že kmalu po padcu na tla, je še dodal.

Vir: 24ur.com

uredil : Adis Medic
Datum objave : Sreda, 2 November 2011 15:04

Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt Delavec s strehe omahnil v smrt

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice