varnost pri delu
 

Kontaktne informacije

Inženiring varstva in zdravja pri delu Adis Medič s.p.
C. Revolucije 9
4270 Jesenice

GSM: 051 – 670 – 231
TEL: 059 – 225 – 454
Fax: 059 – 225 – 553
email: info@varno-delo.com


 

naroči si RSS novice RSS Novice Varnost in zdravje pri delu

Sredi novega mesta eksplozija, 49-letnik, ki je prevažal plinsko jeklenko, hudo poškodovan

Včeraj je malo po 19. uri na Prešernovem trgu v Novem mestu odjeknila eksplozija. Kot so sporočili novomeški policisti in kriminalisti, naj bi 49-letni moški z vozilom znamke Kia ceed v prtljažniku prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo je nenadoma odjeknila eksplozija, vozilo pa je zagorelo in obstalo na vozišču.

Hudo poškodovani voznik je sam uspel zapustiti vozilo, nakar so ga reševalci odpeljali v novomeški Urgentni center, od tam pa kasneje tudi v UKC Ljubljana. Kot so še sporočili policisti, je bila ekplozija tako močna, da je bilo poškodovano tudi vozilo, irano v bližini, popokala pa so tudi stekla bližnje stavbe.

Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti  pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko. Danes nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara.

vir: 24ur.comAli imate urejno vrstvo pri delu?

2011
25
OKT
V tovarni dušika je gorelo


Varstvo pred požari

Datum, 24.10.2011

Danes dopoldne okoli 8.45 je zagorelo v tovarniškem kompleksu dušika Ruše v občini Ruše, poročajo na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Požar se je vnel, medtem ko so odstranjevali hladilne naprave na zgradbi. Posredovali so gasilci PGD Ruše, Smolnik in Bistrica ob Dravi ter požar pogasili in počistili kraj dogodka. Zaenkrat vzrok požara še ni znan. Prav tako še ni podatka o velikosti materialne škode.

Sicer pa to ni prvi požar v omenjeni tovarni. Marca 2009 se je ogenj vnel v delovnem obratu. Pri mletju se je vžgal magnezijev prah. Zaradi hitrega odziva gasilcev takrat požar ni povzročil večje materialne škode.

Vir:24ur.com

 

 

uredil : Adis Medic
Datum objave : Torek, 25 Oktober 2011 10:40

V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo V tovarni dušika je gorelo

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (45)
Kronika (45)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS novice